23 Ekim 2009 Cuma

Kaplumbağalı Süveter - Model Açıklamalı




K
uzuma yaptığım kaplumbağalı süveter





Yapılışı:

Sayılar 3 yaş çocuk içindir

ARKA
3 numaralı şişe 96 ilmek atıp,3 cm.kadar 1*1 lastik örülecek. Düz örgüye geçerek aşağıdaki şekilde örülecek:
1 kenar ilmeği,1 düz,2 ters,8 düz,2 ters,68 düz,2 ters,8 düz,2 ters,1 düz,1 kenar ilmek.

Bu şekilde 8 sıra ördükten sonra 9.sıra aşağıdaki şekilde örülecek:

1 kenar ilmeği, 1 düz, 2 ters, 4 ilmek yardımcı şişe geçirilerek örgünün arkasına alınacak.

4 ilmekdüz, yardımcı şişteki ilmekler düz, 2 ters, 68 düz, 2 ters, 4 ilmek yardımcı şişe geçirilerek örgünün önüne alınacak. 4 düz, yardımcı şişteki ilmekler düz, 2 ters, 1 düz, 1 kenar ilmeği. Bu işlem her 15. sırada bir yapılacak ve kol altına kadar örgü 20 cm.olacak.

Kol altına gelince ben her iki taraftan iç taraftan 10 tane eksiltme yaptım. Sizde duruma göre yapabilirsiniz.

1.sıra: 1 kenar ilmeği,1 düz,2 ters,8 düz(saç örgüsü)1 ters,2 ilmek birlikte ters,66 düz,2 ilmek birlikte ters,8 düz(saç örgüsü)2 ters,1 düz,1 kenar ilmeği. Bu şekilde her iki taraftan 1 defa eksiltilecek. Devamı olduğu gibi omuzlara kadar 16 cm.örülecek.

OMUZLAR

Her iki taraftan her 2.sırada 2 defa 8, 1 defa 7 ilmek kapatılacak. Aynı zamanda arka yaka için ortadan 11 ve her iki kenarlardan 1o ilmek kapatılacak.

ÖN

Kol kesimi bittikten sonra 1 sıra düz, 1 sıra ters örülecek ve düğme ilikleri için kesme işlemine başlanacak. Sıra başından saç örgüsünden (2 ters ilmek dahil) 4 ilmek düz örülecek ve örgü 5. ilmekten 2 parçaya ayrılarak her iki taraf ayrı ayrı örülecek. Sağ taraftaki parçayı örerken baştan 2 ilmek birlikte örülürken, sol taraftaki parçanın sonundan 1 ilmek artırılacak. Aynı zamanda bu artırma ve eksiltme işlemi yapılırken yaka kesilecek.

OMUZ KESİMİ

Sıranın başından 8 ilmeği kapatın. 25 ilmek örüp ve 11 ilmek kapatın ve sıranın sonuna kadar hiçbir işlem yapmadan örün. Örgüyü çevirip (ters sıra) sıranın başından 8 ilmek kapatın. 25 ilmek örüp, örgüyü çevirin(düz sıra). 10 ilmek kapatın ve sıranın sonuna kadar hiçbir işlem yapmadan örün. Örgüyü çevirin(ters sıra) 8 ilmek kapatın,7 ilmek örün ve örgüyü çevirin(düz sıra). Hiçbir işlem yapmadan bu sırayı örün ve tekrar örgüyü çevirin ve 7 ilmeği kapatın.Diğer tarafta da aynı işlem yapılacaktır.
Not: Kaplumbağa şablonunu aşağıda bulabilirsiniz. Ben bu şablonu oğlumun süveterinde kullanırken fiyonk kısmını süvetere uygulamadım. Onun yerine üzerine sonradan örüp ekleyerek şapka yaptım.


sibelmerve



    






0 yorum:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim

 
Bebek Odası Süsleri Blogger Template by Ipietoon Blogger Template